Bli en BookCrosser du også

bookcrosserRon Hornbaker fikk ideen til  det som i dag kalles BookCrossing i mars 2001.

I dag er BookCrossing et verdensomspennende system og nettverk for formidling av bøker og leseopplevelser. 

I 2004 ble ordet BookCrossing et offisielt begrep og inkludert i Concise Oxford English Dictionary.

Bli en bookcrosser du også

Bookcrossing er i sannhet en internasjonal dugnad  med mer enn en million medlemmer.

17. april 2001 lanserte Hornbaker sammen med sin kone og et vennepar nettstedet BookCrossing.com. Innen april 2003 hadde nettstedet over 113 000 medlemmer.

Innen mars 2012 hadde BookCrossing.com registrert mer enn 1 million medlemmer og det er registrert mer en 8,5 millioner bøker over hele verden.

Slik «BookCrosser» du

Det finnes god informasjon på nettstedet BookCrossing.com, og det er også et forum der som kan gi deg svar på det meste. I tillegg finnes det et internasjonalt nettverk som hjelper til å løse problemer som ikke besvares i forumet.

Er du på Twitter, er det et glimrende forum for spørsmål du måtte ha. Husk hashtag #BookCrossing.

Brukerkonto eller anonym

For å kunne registrere en bok må du ha en brukerkonto må nettstedet BookCrossing.com. Dette er helt gratis.

Og skulle du finne en reisende bok på din vei, kan du godt registrere funnet ditt helt anonymt. Det er det fritt frem å lese den, registrere funnet på BookCrossing.com og legge den fra deg igjen hvor du vil.

Om du registrerer en eller flere bøker på BookCrossing.com blir de automatisk tildelt et identifikasjonsnummer. Som oftes skrives eller limes denne inn i boka.

Det er denne identifikasjonen (BCID) som gjør at det er mulig å følge bøkene fra leser til leser.

Ingen overvekt på hjemreisen

Da skulle alt ligge til rette for å ikke risikere overvekt med å ta med seg ferielitteraturen hjem. Registrere bøkene før du reiser, kos deg med dem og legg dem igjen til neste leser.

Vel hjemme registrerer du hva du mener om boka, og ikke minst stedet der neste leser kan finne skattene. Og så er det bare å følge med på bøkenes reiser videre.

Vinn-vinn

BookCrossing er et funn for feriefolk. Bøker kan leses mer enn en gang, og leseropplevelser er morsomt å dele. Gjennom å sende bøkene videre sikrer at flere får gode leseopplevelser.

Men den største fordelen i feriesammenheng er vel at du gjennom å sende bøkene ut på reise, også får plass i kofferten til ferieinnkjøpene.

En tanke om “Bli en BookCrosser du også”

  1. Tilbaketråkk: Gladnyheter for bokormene

Det er stengt for kommentarer.