for oss blonde

Beskyttelse av håret på solferien

hårpleie fra RedkenOm sommeren er det ofte ekstra viktig å beskytte håret.

Spesielt  skadelige solstråler, saltvann og klor trenger håret beskyttelse mot.

 

Salt balanseres med søtt

For deg som er glad i badelivet er kanskje regel nummer en  å beskytte håret mot saltvann. Saltvann tørker ut håret på samme måte som det gjør med huden.

For å beskytte seg mot saltvann er mitt beste tips å skylle håret med ferskvann både før og etter bad.

Ta gjerne med deg en stor flaske vann på stranden, slik at du kan skylle håret om det ikke finnes en dusj i nærheten. Det salte bør alltid balanseres med det «søte», altså ferskvann.

I tillegg er det viktig med en god rensesjampo som gjør håret ditt helt rent ved vask, og som derfor fjerner alle rester av det som kan være skadelig.

Klorvann og hårpleie

Det er spesielt lurt å ta med en rensesjampo på ferie om du skal bade i klor. Og som mange vet er blondiner spesielt kan lett få en grønnlig tone i håret av klor. En god rensesjampo vil hjelpe deg å minimere dette.for oss blonde

Og det er ikke bare i svømmebassenget det er klor.

Noen steder er det også tilsatt mye klor vannet som du dusjer i.

Store mengder klor i dusjvannet er drepen for blondt hår. Så om du reiser til områder med mye klor i vannet,  det være seg  syden eller storbyer,  er det viktig at du kjøper en kanne med ferskvann til å skylle håret ditt med.

Saltvannslook

Om du er glad i saltvannslooken for håret, men ikke ønsker å utsette håret ditt for ekte skadelig saltvann kan du bruke en saltvannsspray.

Dette er mye tryggere enn saltvann, og du får den samme følelsen, uten det skadelige saltet

Solen kan føre til hårtap

Sol er også med på å tørke ut håret, og det er viktig å huske solfaktoren også her. Og  hodebunnen er ofte spesielt utsatt i sommersolen. Om du blir solbrent i hodebunnen, kan det faktisk føre til at man får hårtap i det området i månedene etter.

Og det er jo ikke bare hårskade man bør tenke på. Ved at hårskillen og krona er veldig utsatt for sol og dette øker kreftfaren. Så kanskje kan en sunblocker med foreksempel faktor 50 være en god idè på disse områdene.

Jeg anbefaler derfor å smøre vanlig solkrem i hodebunnen hvis den skal eksponeres. I lengdene kan du bruke en spray med solfilter. Spør frisøren om et produkt for ditt hår, det er etterhvert mye på markedet.

En  god hårkur du kan ha i håret mens du er på stranda er heller ikke å forakte.  Men selv om alt dette vil beskytte er det ikke til å komme utenom at et sjal eller en solhatt er den beste beskyttelsen av alle.

Ikke bare produkter

Produkter kan ikke gjøre susen alene, man må også passe på å få i seg de riktige vitaminene. Og aller helst gjennom kosten og ikke gjennom kosttilskudd. Noen er:

– Omega 3 (får du i deg blant annet gjennom laks).
– Antioksidanter (finnes blant annet i jordbær og blåbær).
– Proteiner (får du i deg blant annet gjennom nøtter).

Noe som også er viktig for et sunt hår er karbohydrater. Og om man for eksempel har en diett med lite karbohudrater, bør man passe spesielt på det siden dette kan gi et relativt ensidig kosthold.

Ha en god ferie

Da gjenstår det vel igrunnen bare for meg å ønske dere en god hårferie. Meg finner dere for tiden på Kongsberg hos Frisør’n Kongsberg, og  jeg og mine kolleger hjelper deg gjerne skulle du være i nærheten.

Og etter mer enn 25 år i bransjen har jeg sett mange sommerhår. Skulle alt gå galt og håret bli som en halmstakk,  er det mye vi kan reparere i en salong.